Updates

6 december 2023

Dag allemaal!

Bij het sluiten van de inschrijvingen vandaag komen we uit op voldoende definitieve aanmeldingen! Daarmee is ook deze horde genomen.

We kunnen nu verder met organiseren. Eind volgende week hebben we de toedeling van het aantal panelen per persoon en komen we met een vervolgplanning.

Vriendelijke groeten!
Nico, Joyce en Jan Derk

21 november 2023

Beste buurtgenoten,

Begin augustus ’23 gaf je aan nog steeds geïnteresseerd te zijn in deelname aan het collectief zonnepanelen op het dak van ’t Rondeel. Tijdens de bijeenkomst van Maas lieten wij weten dat we aan de slag zouden gaan om een informatieavondje te plannen.

Hierbij nodigen wij jullie dan ook graag uit:

Wanneer: Maandag 27 november van 20.00 tot 22.00
Locatie: Visserijmuseum (Arsenaal), Kerkstraat 41, Woudrichem

Tijdens deze bijeenkomst lichten we toe:

  • de deelname
  • de kosten
  • de opbrengsten
  • het lidmaatschap
  • en de zeggenschap

Natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ben je niet in staat om de 27ste aanwezig zijn, wil je dit dan per email aan ons doorgeven. Wij nemen dan contact op voor een afspraak.

Mocht je op voorhand al vragen hebben, email ons dan. We nemen je vraag – als die relevant is voor anderen en zonder naamsvermelding – mee in onze uitleg.

Vriendelijke groet,
Namens het ‘realisatieteam’ van ‘t Zondeel
info@zondeelwoudrichem.nl

Uit Woudrichem:
Nico Kersten, Joyce Zuidam, Jan Derk Stegeman

Namens Altena Nieuwe Energie:
Ienze Koekkoek, Sander van der Stelt, Stephanie Niessing

4 augustus 2023

Beste buurtgenoten,

Alweer een tijdje geleden heb je je aangemeld als geïnteresseerde voor de aanschaf van een aantal zonnepanelen op dak van ’t Rondeel. De tijd nadert dat we concrete stappen kunnen zetten. Hieronder lees je waar we nu staan en hebben we een belangrijke vraag aan jou/jullie.

Voordat we je vragen of je nog steeds interesse hebt, hieronder nuttige informatie op een rijtje.

Waar staan we nu?

  • Het dak is beschikbaar, met een vergunning voor 242 zonnepanelen en een subsidieregeling.
  • We werken met vrijwilligers onder de paraplu van de lokale coöperatie Altena Nieuwe Energie, die inmiddels ervaring heeft met een locatie in Hank.
  • De prijzen van zonnepanelen dalen en dat is voor ons een goede ontwikkeling. Maar aan de andere kant stijgen de prijzen van het installeren.
  • Om te kunnen starten hebben we minimaal 22 adressen nodig die mee investeren in de zonnepanelen. Je bent inmiddels in het goede gezelschap van nog 35 geïnteresseerden. Dat lijkt voldoende spek op de botten om – zij het met een slag om de arm – te kunnen zeggen: “it giet oan!”

En daarom willen we nu graag weten of je nog steeds serieus geïnteresseerd bent in deelname?

Weet je het al? Bevestig dat dan nog even met een reactie op dit bericht. We kunnen ons ook goed voorstellen dat je nog vragen hebt. Kijk dan op onze website zondeelwoudrichem.nl. Liever persoonlijk contact? Mail ons en we komen graag bij je langs.

Het vervolg

We zullen iedereen nabellen. Dat gebeurt in de komende paar weken. Zodra we voldoende bevestigingen hebben, gaan we offertes aanvragen zodat iedereen een definitief besluit kan nemen om mee te doen of niet.

Daarna, met het – dan concrete – financiële plaatje, komen we langs voor de definitieve handtekening.

We hopen van harte dat je nog net zo positief bent als bij de start en zien je reactie graag tegemoet.

Vriendelijke groet,
Namens het ‘realisatieteam’ van ‘t Zondeel

Stephanie Niessing, Ienze Koekkoek, Sander van der Stelt, Nico Kersten,
Jan Derk Stegeman, Hans Bas Val, Joyce Zuidam